Nextens/Fiscaal-gemak
  Menu - Financieel - Grootboek - Exporteren - Nextens/Fiscaal-gemak

Toegangsrechten voor Nextens/Fiscaal-gemak
  • Let op: Er is nu ook een rechtstreekse koppeling tussen Nextens en uw KING Finance administratie(s) mogelijk via KING Apps - Nextens.
  • Bundel
    Het programma Nextens/Fiscaal-gemak behoort tot de bundel Pro. U dient de bundel KING Accountancy Pro of KING Finance Pro als abonnement te hebben om gebruik te kunnen maken van Nextens/Fiscaal-gemak.
  • Toegang tot programma Nextens/Fiscaal-gemak
      Menu - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - kies gebruiker - [Gebruikerdetails] - [Menurechten] - [Programma's]
    Vink de optie Nextens/Fiscaal-gemak aan om de gebruiker toegang te geven tot het programma Nextens/Fiscaal-gemak.

Voorwaarden om een Nextens/Fiscaal-gemak export te kunnen maken
  • Grootboekschema moet gekoppeld zijn met de Nextens/Fiscaal-Gemak IB en VPB rubrieken.
    De export vanuit het programma Nextens/Fiscaal-gemak kan alleen correct opgebouwd worden als het grootboekschema van de administratie voorzien is van Nextens/Fiscaal-Gemak IB en VPB rubrieken.
  • Geen Nextens/Fiscaal gemak rubrieken aanwezig in de administratie?
    Indien de tabel Nextens/Fiscaal gemak leeg is, kan met iMUIS op de server het Nextens/Fiscaal gemak schema worden ingelezen. Raadpleeg hiervoor uw accountant of systeembeheerder.

Informatie over de Nextens/Fiscaal-gemak
  • Het iMUIS programma 'Nextens / Fiscaal-Gemak uitschrijven' verzamelt gegevens uit de actieve administratie en schrijft deze gegevens uit naar een bestand, dat door de software van Nextens of Fiscaal Gemak ingelezen kan worden.

Mogelijkheden
  • Als u IB en/of VPB aangifte doet met de aangiftesoftware van Nextens, dan kunt u de voor Nextens aangifte benodigde cijfers uitschrijven. Als u IB en/of VPB aangifte doet met Fiscaal-Gemak , dan kunt u de voor Fiscaal-Gemak benodigde cijfers uitschrijven.
  • U kunt het Nextens/Fiscaal-gemak bestand downloaden naar uw computer, of e-mailen naar uw e-mailadres, zodat u het Nextens/Fiscaal-gemak bestand beschikbaar heeft om in te lezen.

Nextens/Fiscaal-gemak
  • Jaar
    Let op: de jaaraansluiting voor het geselecteerde jaar dient te zijn uitgevoerd
    Vul het jaar in waarvoor u een Nextens/Fiscaal-gemak wilt aanmaken.
  • T/m periode
    Vul hier de periode in tot en met welke periode u de gegevens uit de actieve iMUIS administratie wilt uitschrijven.
  • Soort aangifte
    Kies IB aangifte om de gegevens uit de iMUIS administratie voor de IB aangifte uit te schrijven.
    Kies VPB aangifte om de gegevens uit de iMUIS administratie voor de VPB aangifte uit te schrijven.
    • Voor de VPB aangifte is het verplicht dat alle iMUIS grootboekrekeningen voorzien zijn van een VPB rubriek.
  • Uitschrijfformaat
    Afhankelijk van (de versie van) het programma waarin de export moet worden ingelezen kan een van onderstaande formaten de juiste keuze zijn.
    Kies voor CSV om een export op te slaan als *.CSV bestand.
    Kies voor XML om een export op te slaan als *.XML bestand.
  • Versturen via e-mail
    Let op: als uw internet provider een limiet heeft gezet op de omvang van e-mail bijlages kan de e-mail geweigerd worden. Vink deze optie dan uit en download de export
    Vink deze optie aan om de Nextens/Fiscaal-gemak direct na het aanmaken per e-mail te versturen naar het getoonde e-mailadres. Dit e-mailadres kunt u wijzigen in Mijn gegevens.
    Vink deze optie uit om de Nextens/Fiscaal-gemak te downloaden naar uw computer. Na het aanmaken van de auditfile op de server wordt er een downloadlink getoond.
    NB Als in plaats van een selectievakje voor het e-mailadres een melding wordt getoond, dan dient u een e-mailadres in te voeren in het onderdeel Mijn gegevens of de e-mailinstellingen te controleren in Systeeminstellingen.
    • Details Nextens/Fiscaal gemak bestand versturen per e-mail

Details van de e-mail waarmee het Nextens/Fiscaal gemak bestand verstuurd wordt:

Bestand e-mailen vanuit programma Nextens/Fiscaal gemak
      Weergave Oorsprong
      Afzender Niet getoond Afzender is het e-mailadres zoals ingesteld in de SMTP instellingen van [menu - Beheer - Mijn gegevens - E-mailadres]. Let op! Indien de email via KING Software wordt verstuurd, dan wordt als afzender noreply@mail.kingfinance.nl gebruikt.
      Geadresseerde Vooringevuld, niet aanpasbaar Het e-mailadres wordt opgehaald uit [menu - Beheer - Mijn gegevens - E-mailadres] van de ingelogde gebruiker
      In de e-mail bij de geadresseerde
      Naam = "Naam" in Mijn gegevens
      From: = Afzender
      Reply-To: = Geadresseerde

• [Starten]
    Klik op [Starten] om de Nextens/Fiscaal-gemak export voor het ingevoerde jaar aan te maken en van de server naar het getoonde e-mailadres te sturen of naar uw eigen PC te downloaden. U krijgt de download schermen van uw browser te zien. De browser kan een waarschuwing tonen waarin staat dat u een "Onbekend bestandstype" gaat downloaden. Kies dan voor "Opslaan". Blader vervolgens naar de map van uw keuze en klik op [OK].
  • [Sluiten]
    Sluit dit scherm zonder een Nextens/Fiscaal-gemak export aan te maken. U keert terug naar het dashboard.