Gebruikersbeheer
  Menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer

Onderdelen gebruikersbeheer
Overzicht van gebruikers

Werken met het Gebruikersbeheer hoofdscherm
  • Gebruikers raadplegen
    In het hoofdscherm van het programma Gebruikersbeheer worden alle gebruikers van KING Finance getoond. Een selectie van gebruikers per status kan gemaakt worden met het keuzemenu "Status".
  • Een gebruiker selecteren
    Klik op een gebruikersregel om een gebruiker te selecteren of blader door de gebruikers met de pijltjestoetsen en [PageUp] en [Page Down] tot de gewenste gebruiker geselecteerd is. Druk vervolgens op een van de knoppen onderaan het venster om de gebruiker aan te melden, te activeren, uit te loggen, een bericht te sturen of te bewerken. Dubbelklik op een gebruiker of toets [Enter] om direct door te starten naar de gebruikersdetails.
  • Een gebruiker zoeken
    Ga naar het veld "Zoekterm" bovenaan de lijst van gebruikers. Voer een zoekterm in en druk op de knop [Zoek] of toets [F5]. KING Finance zoekt in alle kolommen van de gebruikers. Alle gebruikersregels waarin de zoekterm voorkomt worden vervolgens getoond.
  • Een nieuwe gebruiker invoeren
    Druk op de knop [Nieuwe gebruiker] of toets [Ctrl+N] om het scherm "Aanmaken nieuwe gebruiker" te openen.

Veldbeschrijving Gebruikersbeheer hoofdscherm
    Selecteren en zoeken
    • Status
      Selecteer hier gebruikers die dezelfde status hebben. Gebruikers kunnen binnen KING Finance verschillende statussen hebben, waarmee aangegeven wordt in hoeverre de gebruiker toegang heeft tot KING Finance.
      • Alle statussen
        Kies "Alle statussen" om alle gebruikers ongeacht hun status te tonen.
      • Ingelogd
        Kies "Ingelogd" om alleen de gebruikers te tonen die op dit moment zijn ingelogd in KING Finance. Dit is een handige optie als bijvoorbeeld alle gebruikers moeten uitloggen voor systeemonderhoud. U ziet in één overzicht alle gebruikers die nog moeten uitloggen.
      • Niet online / Demo
        Een gebruiker met de status "Niet online" is een gebruiker die is aangemaakt in iMUIS op de server. Klik op de gebruikersnaam om de gebruiker aan te melden voor KING Finance. Als dat nog niet is gebeurd mag deze gebruiker wel de KING Finance demo uitproberen.
      • In behandeling
        Een gebruiker met de status "In behandeling" is aangemeld door de accountant, maar nog niet geregistreerd door KING Software. De gebruiker dient zijn per e-mail toegestuurde aanmeldingsformulier te ondertekenen en te verzenden naar KING Software. Na het registreren van de gebruiker bij KING Software zal de status van de gebruiker door KING Software op "Mag Online" worden gezet.
      • Mag Online
        Een gebruiker met de status "Mag Online" is geregistreerd door KING Software en kan zijn inloggegevens ontvangen door op de gebruikersnaam te klikken en te kiezen voor SMS of e-mail. Klik op de (groene) knop [Activeren] voor een overzicht van gebruikers die wel online mogen, maar nog geen inloggegevens hebben ontvangen.
      • Geblokkeerd
        Een gebruiker kan ge(de)blokkeerd worden voor toegang tot KING Finance in het deelvenster Gebruikersdetails. Gebruik hiertoe de optie "Blokkeren" in het deelvenster Gebruikersdetails.
      • Tijdelijke toegang
        Een gebruiker kan voor een bepaalde periode toegang krijgen tot KING Finance in het deelvenster Gebruikersdetails. Vul hiertoe de velden Geldig vanaf en Geldig tot en met in.
    • Zoeken
      In het veld "Zoekterm" typt u een zoekterm en daarna toetst u [F5]. Als de zoekterm voorkomt in een van de kolommen van het overzicht van gebruikers, dan worden alleen de regels met deze zoekterm getoond. U kunt bijvoorbeeld een deel van een telefoonnummer opgeven, een voor- of achternaam of het begin van een e-mailadres.
    Overzicht van gebruikers
    • Eigenschappen raadplegen / bewerken
      Dubbelklik op een gebruiker om voor deze gebruiker het tabblad Eigenschappen te tonen.
    • Meer of minder kolommen tonen
      Gebruik Rechtermuisknop - Kolommen tonen om meer of minder kolommen van het overzicht van gebruikers op het scherm te tonen.
    • De volgende kolommen zijn beschikbaar:
      Alles openen Alles sluiten
      De velden van het overzicht van gebruikers zijn ter informatie en kunnen hier niet gewijzigd worden
      Status
      De kolom Status is altijd zichtbaar en altijd de eerste kolom in dit overzicht. Zie hierboven bij de selectie op status voor uitleg over de verschillende statussen van een gebruiker.
      Accountant/controller
      Zie hier voor alle functionaliteit die een gebruiker met accountant/controller rechten heeft.

Een gebruiker met accountant-controller rechten heeft extra mogelijkheden binnen een administratie. Een accountant-controller kan bijvoorbeeld nog wijzigingen in een administratie aanbrengen als een periode voorlopig is afgesloten. Of een gebruiker accountant-controller is kunt u instellen in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Administratierechten toepassen van
      In deze kolom kunt u zien van welke gebruikerprofiel de administratierechten worden toegekend aan deze gebruiker. Een gebruikerprofiel kan gekoppeld worden aan een gebruiker in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Afdeling
      De afdeling van een gebruiker is ter indicatie. De afdeling kan worden ingevuld in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Blok voor login
      Een voor login geblokkeerde gebruiker mag KING Finance niet starten. Deze optie wordt gebruikt voor gebruikerprofielen, die bedoeld zijn om alleen toegepast te worden op andere gebruikers. Met naam en wachtwoord van dit profiel kan dan niet ingelogd worden.
      Domeinbeheerder
      Deze kolom is alleen beschikbaar als de module Domeinen geregistreerd is
      Een domeinbeheerder is een gebruiker die aangemaakt is in het hoofddomein. Per gebruiker kunt u vervolgens de toegangsrechten tot het programma Domeinbeheer in het pakket iMUIS instellen als niet iedere gebruiker domeinen mag beheren.

Deze kolom kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u, als domeinbeheerder, in het subdomein van een klant het programma Gebruikersbeheer opstart en de gebruikers van dat domein wilt raadplegen. Gebruikers die GEEN domeinbeheerder zijn behoren tot het betreffende domein.

Eigen administratie rechten van
      In deze kolom kunt u zien of de administratierechten van de eigen administratie worden toegekend aan deze gebruiker.
      Eigen administratie = bijvoorbeeld de administratie van het hoofdkantoor.
      Eigen administratie
      De "Eigen administratie" van de geselecteerde gebruiker, waaraan de gebruiker gekoppeld is in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Eigen administratie = bijvoorbeeld de administratie van het hoofdkantoor.
      E-mailadres
      Het e-mailadres van de gebruiker, zoals dat is ingevuld in Gebruikersdetails - Eigenschappen. Dit e-mailadres kan gebruikt worden om de sessiecode, die eventueel benodigd is om in te loggen in KING Finance, naar toe te sturen.
      Geblokkeerd
      Een geblokkeerde gebruiker mag KING Finance niet starten. Of een gebruiker is geblokkeerd kunt u aangeven in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Gebruikersnaam
      De naam waarmee deze gebruiker inlogt in KING Finance. Deze naam geeft u op bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker en kan vervolgens niet meer gewijzigd worden.
      Geslacht
      Indicatie of de gebruiker een vrouw of een man is. Dit kan worden ingesteld in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Laatst gebruikte administratie
      Als een gebruiker KING Finance afsluit dan wordt vastgelegd welke administratie de gebruiker als laatste geopend heeft, zodat deze administratie automatisch geopend wordt als de gebruiker KING Finance weer opstart. In deze kolom kunt u het nummer van de administratie zien.
      Menurechten toepassen van
      In deze kolom kunt u zien van welke gebruikerprofiel de menurechten worden toegekend aan deze gebruiker. Welke gebruikerprofiel is gekoppeld kunt u instellen in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Naam
      De naam van de gebruiker zoals deze is ingevuld in Gebruikersdetails - Eigenschappen.
      Profielgebruiker
      In dit veld kunt u zien of de gebruiker een gebruikerprofiel is of een gewone gebruiker. Een gebruikerprofiel is een verzameling van gebruikersinstellingen die aan een gebruiker gekoppeld kan worden.
      Telefoon
      Het (mobiele) telefoonnummer van de gebruiker zoals deze is ingevuld op het tabblad Eigenschappen. Dit telefoonnummer kan gebruikt worden om de sessiecode per SMS, die eventueel benodigd is om in te loggen in KING Finance, naar toe te sturen. Het telefoonnummer dient in dat geval een mobiel nummer te zijn.
      Verantwoordelijk gebruiker
      Aan iedere gebruiker kan een verantwoordelijk gebruiker gekoppeld worden. De "verantwoordelijk" gebruiker is bijvoorbeeld binnen een accountantskantoor de relatiebeheerder van de gebruiker. Als het e-mailadres van de verantwoordelijk gebruiker goed is ingesteld, dan kunnen de gebruiker en verantwoordelijk gebruiker berichten naar elkaar versturen binnen KING Finance.
      Is ingelogd
      De kolom "Ingelogd" is altijd zichtbaar en altijd de laatste kolom in dit overzicht. KING Finance houdt bij welke gebruikers zijn ingelogd. In dit veld kunt u zien of de gebruiker op dit moment in KING Finance is ingelogd.

Knoppenbalk
    • [Aanmeldingen]
      Druk op de knop [Aanmeldingen] om het overzicht van aanmeldingen voor KING Finance te openen.
      In het scherm "Aanmeldingen" bevinden zich de gegevens van klanten en/of medewerkers die zich via uw website hebben aangemeld voor KING Finance.
    • [Te activeren]
      Druk op de knop [Te activeren] om het overzicht van te activeren gebruikers te openen.
      In het scherm "Te activeren" ziet u een overzicht van gebruikers, die wel toegang mogen krijgen, maar die nog geen inloggegevens hebben ontvangen.
    • [Stuur een bericht]
      Druk op de knop [Stuur een bericht] om een bericht te kunnen versturen naar alle ingelogde gebruikers of een selectie daarvan.
      Het scherm "Stuur een bericht" wordt geopend.
    • [Log gebruikers uit]
      Druk op de knop [Log gebruikers uit] om het overzicht van ingelogde gebruikers te openen.
      In het scherm "Log gebruikers uit" kan het uitloggen van gebruikers geforceerd worden. U gebruikt deze optie bijvoorbeeld om gebruikers uit te loggen, die na een storing niet meer kunnen inloggen en de melding krijgen dat ze al ingelogd zijn.
    • [Nieuwe gebruiker]
      Druk op de knop [Nieuwe gebruiker] om een nieuwe KING Finance gebruiker aan te maken. Het scherm "Nieuwe gebruiker aanmaken" wordt geopend, waarin in vijf of zes stappen de nieuwe gebruiker aangemaakt wordt.
    • [Gebruikerdetails]
      Opent het scherm "Gebruikerdetails", waarin de eigenschappen, menurechten, administratierechten en de chat mogelijkheden van de gebruiker kunnen worden ingesteld.
  • [In behandeling]
    Hier wordt het aantal gebruikers weergegeven dat is aangemeld door de accountant en momenteel de status "In behandeling" heeft. De gebruikers zijn nog niet geregistreerd door KING Software. De gebruiker dient zijn per e-mail toegestuurde aanmeldingsformulier te ondertekenen en te verzenden naar KING Software. Na het registreren van de gebruiker bij KING Software zal de status van de gebruiker door KING Software op "Mag Online" worden gezet.
  • [Abonnement]
    Hier wordt het aantal gebruikers met een geldig KING Finance abonnement getoond.