CaseWare voorafgaande journaalposten inlezen
  Menu - Financieel - Inlezen

Toegangsrechten voor inlezen Caseware
  • Om Caseware journaalposten in te lezen in KING Finance dient u zowel in iMUIS op de server als in KING Finance rechten in te stellen.
  • iMUIS
    iMUIS Gebruikersbeheer - Programma's - Externe rapportage/conversies - CaseWare - Voorafgaande journaalposten inlezen
    Let op: Dit is de iMUIS optie voor inlezen en niet KING Finance.
  • KING Finance
    • De module Inlezen (WIL) moet zijn geactiveerd in het abonnement.
    • Gebruikersbeheer - Programma's - Inlezen Caseware voorafgaande journaalposten
    • Gebruikersbeheer - Programma's - Boekingsprogramma.
      Uit CaseWare worden boekingen ingelezen. Daarom moet de gebruiker ook toegang hebben tot het Boekingsprogramma.
  • Overige voorwaarden
    De gebruiker mag NIET ingelogd zijn in iMUIS. (Uiteraard wel in KING Finance).

Mogelijkheden
  • Het programma CaseWare voorafgaande journaalposten inlezen leest een journaalpostenbestand in, dat is uitgeschreven door het externe programma CaseWare 3.0 .
  • Waar blijven niet-verwerkte regels?
    Als boekingsregels uit het CaseWare-bestand niet direct ingelezen kunnen worden, dan worden ze automatisch in de tabel Onverwerkte boekingen geplaatst. Daar wordt de reden van het niet kunnen inlezen vermeld.
  • Waar kan ik de ingelezen regels terugvinden?
    De voorafgaande journaalposten uit het CaseWare-bestand worden in het dagboek, en in het jaar en de periode, die u in de velden van dit programma hebt opgegeven, opgeslagen.

CaseWare voorafgaande journaalposten inlezen
  • Inleesbestand met voorafgaande journaalposten
    Geef hier het pad en bestandsnaam van het in te lezen bestand op. U kunt er ook naar toe bladeren. Klik daartoe op het mapje aan de rechterkant van dit invoerveld.
  • Dagboek
    Geef het dagboek voor voorafgaande journaalposten op van de administratie waarin u de voorafgaande journaalposten gaat inlezen. Het dagboek voor voorafgaande journaalposten dient eerst vastgelegd te zijn in de tabel Basis financieel - onderdeel Algemeen.
  • Jaar
    iMUIS stelt het huidige jaar voor, maar u kunt het jaar wijzigen. Vul hier het jaar in waarin de voorafgaande journaalposten geboekt moeten worden.
  • Periode
    iMUIS stelt de huidige periode voor, maar u kunt de periode wijzigen. Vul hier de periode in waarin de voorafgaande journaalposten geboekt moeten worden.

• [Opslaan]
    Druk op [Opslaan] of toets [Ctrl+S] om het bestand in te lezen in de administratie.
  • [Annuleren]
    Druk op [Annuleren] of toets [Esc] om het programma af te sluiten. Er wordt geen bestand ingelezen.