Instellingen voor het afdrukken van etiketten
  Menu - Financieel - Debiteuren/Crediteuren - Adres etiketten - Adres etiketten afdrukken
.
Mogelijkheden
  • Etiketten instellen afdrukken is alleen mogelijk indien u binnen uw administratie gebruik maakt van debiteuren en/of crediteuren en de optie "Adres etiketten afdrukken?" in de Basis inrichting is aangevinkt.

Let op: na het inschakelen van de optie "Adres etiketten afdrukken?" wordt dit scherm getoond voordat u debiteurinformatie kunt starten. Druk op [Wijzigingen opslaan], ook als u niets gewijzigd heeft aan de etiketten instellingen, om de debiteur informatie te kunnen starten.

• Instellingen voor standaard etiketformaten selecteren.
  • Aangepaste instellingen maken voor een etiket, dat niet in de lijst van standaard etiketformaten voorkomt.
  • Deze instellingen importeren, exporteren of kopiëren van/naar andere administratie
    De instellingen in dit scherm kunnen geïmporteerd , geëxporteerd en gekopieerd worden naar andere administraties.
    >>> Zie de pagina's over Instellingen importeren, exporteren of kopiëren

Instellingen voor het afdrukken van etiketten
  • Soort
    Kies hier het soort etiketten waarop u adressen gaat afdrukken. Dit zijn standaard voorgedefinieerde instellingen. Indien u zelf een indeling wilt maken kies  dan voor de optie "Aangepast".
    Uitleg soort codes: [A4 24 70x36] betekent een etikettenvel op A4 formaat, met daarop 24 etiketten van de afmeting 70x36 millimeter.
  • Lettertype
    Kies hier het lettertype dat u wilt gebruiken voor de etiketten. Bijvoorbeeld "Times New Roman" of "Arial". Gebruik de knop "Toon voorbeeld" om het resultaat van uw instellingen te bekijken voordat u gaat afdrukken.
  • Puntgrootte
    Kies hier de puntgrootte van de letters die u wilt gebruiken voor de etiketten. Gebruik de knop "Toon voorbeeld" om het resultaat van uw instellingen te bekijken voordat u gaat afdrukken.
Onderstaande opties zijn alleen zichtbaar als u kiest voor "Aangepast" in het veld "Soort"
  • Papierformaat
    Indien u op een afwijkend papierformaat afdrukt kunt u hier de lengte en breedte van het papier opgeven waarop u etiketten gaat afdrukken.
    TIP: De waarden 210 x 297 zijn de breedte en lengte van een A4-tje.
  • Kantlijnen
    Met deze acht invoervelden kunt u tot op de millimeter nauwkeurig de positie, aantal en afmeting van uw etiketten vastleggen.
    • Boven, Links, Rechts en Onder
      Vul hier de afstanden in van de buitenrand van het papier tot de positie waar het etiket/de etiketten zich op het papier bevinden.
    • Kolombreedte en Rijhoogte
      Vul hier de afmetingen in van de kolombreedte en rijhoogte in zoals de etiketten zijn verdeeld over uw etikettenpapier.
      Indien uw etiketten kleiner zijn (er blijven witte randen op het etikettenpapier achter als u de etiketten gaat plakken), dan dient u hier de witte randen mee te tellen. De absolute afmeting van de etiketten geeft u op in de velden Lengte en Breedte bij Etiketformaat hieronder.
    • Aantal kolommen en Aantal rijen
      Geef hier op in hoeveel kolommen en rijen de etiketten op het papier verdeeld zijn.
  • Etiketformaat
    De absolute lengte en breedte  van de etiketten geeft u hier op.
    Let op: de lengte en breedte van een etiket lijken verwisseld. Raadpleeg de uitleg in het kader hieronder.
    • Lengte: de lengte van een etiket is de afmeting van links naar rechts. De lengte van een etiket mag nooit groter zijn dan de kolombreedte.
    • Breedte: de breedte van een etiket is de afmeting van boven tot onder. De breedte van een etiket mag nooit groter zijn dan de rijhoogte.

Indien uw etiketten kleiner zijn (er blijven witte randen op het etikettenpapier achter als u de etiketten gaat plakken), dan dient u hier de witte randen dus NIET mee te tellen. De afmeting van de etiketten + de witte randen geeft u op in de velden Kolombreedte en Rijhoogte bij Kantlijnen hierboven.

• Tekstpositie
    Geef hier aan hoever (in millimeters) van de linker- en bovenkant  de tekst op het etiket geplaatst moet worden. Bij standaard etiketten staan de waarden al ingevuld. Gebruik de knop [Toon voorbeeld] om het resultaat van uw instellingen te bekijken voordat u gaat afdrukken.
  • [Toon voorbeeld]
    Druk op [Toon voorbeeld] een voorbeeld te tonen van uw instellingen. De etiketten worden getoond zoals ze afgedrukt kunnen worden.
  • [Wijzigingen opslaan]
    Druk op [Wijzigingen opslaan] als u tevreden bent over uw instellingen. Uw etiket instellingen worden opgeslagen en toegepast als u etiketten gaat afdrukken.
  • [Sluiten]
    Druk op [Sluiten] om eventuele wijzigingen niet op slaan en het programma af te sluiten.